gęsta galaretka-pięć minut wiśni

1 godz. 0 min.
4 porcje
Gęsta galaretka
Mira Drozdowski, stock.adobe.com
0

Aby ugotować gęstą galaretkę z wiśni, trzeba ją gotować przez bardzo długi czas. Z tego powodu traci witaminy, A smak się zmienia. I możesz pójść w drugą stronę i skorzystać z technologii pięciominutowej. Zajmuje to więcej czasu, biorąc pod uwagę chłodzenie przedmiotu obrabianego, ale wynik jest tego wart.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z wiśni. Pozostaw jagody w ten sposób lub przepuść je przez maszynę do mięsa - w razie potrzeby.

Połącz pektynę i 3 łyżki cukru.

Dodaj resztę cukru do wiśni i zagotuj obrabiany przedmiot.

Gotuj przez 5 minut i ostudź. I jeszcze raz.

Po raz trzeci zagotuj. Dodaj pektynę, wymieszaj i gotuj galaretkę przez kolejne 5 minut, aż będzie gęsta.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy