dżem malinowy na patelni

10 min
2 porcje
Dżem malinowy na patelni
Maria, stock.adobe.com
0

Ten przepis świetnie pomaga, jeśli masz trochę jagód. Dżem malinowy na patelni można przygotować nie tylko na zimę. Na przykład doskonale uzupełni naleśniki lub naleśniki, które upiekłeś na śniadanie. Ale najważniejsze jest to, że jest szybkie i łatwe!

Składniki

  • Malina - 1 szkło
  • cukier - 1 szkło
  • kwas cytrynowy - na czubku noża

Przepis na gotowanie krok po kroku

Maliny opłucz i połóż na ręczniku papierowym do wyschnięcia.

Umieść jagody na patelni i dodaj cukier.

Gotuj na małym ogniu przez 2-3 minuty, często mieszając. Śledź proces, ponieważ piana wzrośnie.

Dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez kolejne 2 minuty.

Napełnij czysty słoik gorącym dżemem, zamknij pokrywkę i owiń ciepłym ręcznikiem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy