Borówki z pomarańczą na zimę

1 godz. 20 min.
2 porcje
Borówka z pomarańczą na zimę
Eugenia Rubcowa, stock.adobe.com
0

Pomarańcze dobrze uzupełniają większość przetworów owocowych lub jagodowych, ale borówka brusznica z pomarańczą to na ogół osobna uczta. Wystarczy spróbować raz, a na pewno nie będziesz w stanie odmówić.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Losowo pokrój pomarańcze ze skórką, zalej wrzącą wodą przez kilka minut i przepuść przez maszynę do mięsa.

Przykryj borówki z cukrem, zagotuj i gotuj przez 15-20 minut na małym ogniu.

Dodaj pomarańcze i przyprawy do smaku i gotuj przez kolejne pół godziny.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy