marynowane buraki na zimę w słoikach w całości

1 godz. 30 min.
2 porcje
Marynowane buraki na zimę w słoikach w całości
Olga Kriger, stock.adobe.com
0

Zima nie musi oznaczać pożegnania ze zdrowymi warzywami! Marynowane warzywa to idealne rozwiązanie, aby zachować ich składniki odżywcze i dodać blasku twojemu stołowi. Na przykład takie buraki w puszkach w całości. Jest to również bardzo wygodne, ponieważ można go używać w dowolny sposób.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj lub piecz buraki do miękkości.

Oczyść i włóż do czystych, suchych słoików.

Zagotuj wodę z cukrem, solą, pieprzem i octem.

Napełnij buraki marynatą i sterylizuj słoiki przez kolejne 15 minut.

Zwiń je na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy