namoczone borówki brusznicy na zimę bez gotowania

10 min
12 porcji
Namoczone borówki brusznicy na zimę bez gotowania
SHARKY PHOTOGRAPHY, stock.adobe.com
0

Nowoczesne gospodynie domowe zapominają o tym cudownym sposobie konserwowania. Możesz gotować w ten sposób wiele jagód, ale dziś rozważymy przepis na namoczone borówki brusznicy. Tworzy doskonałe napoje owocowe, soki, sosy i nadzienie do ciast.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zagotuj wodę, dodaj przyprawy, cukier i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Umyj borówki i złóż je w przygotowanych słoikach.

Napełnij jagody schłodzonym syropem, Zamknij nylonowymi pokrywkami i umieść w ciemnym, chłodnym miejscu. Po 1 miesiącu namoczone Borówki będą gotowe.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy