koreańska sałatka na zimę

40 min
4 porcje
Koreańska sałatka na zimę
jchizhe, stock.adobe.com
0

Do takiej sałatki na pewno będziesz potrzebować rozdrabniacza, koreańskiej tarki do marchwi lub przynajmniej obieraczki do warzyw. Cały sekret tkwi w najcieńszym krojeniu składników, dzięki czemu są jeszcze lepiej nasycone marynatą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj koreańską tarkę lub posiekaj marchewki, ogórki i cukinię w podobny sposób.

Cienko pokrój cebulę, czosnek, paprykę i chili w paski i ułóż wszystkie warzywa w słoikach.

Zagotuj wodę i dodaj do niej sól, cukier, ziarna pieprzu i olej roślinny. Gotuj przez 2 minuty i wlej ocet.

Dodaj wszystkie pozostałe przyprawy do marynaty, dokładnie wymieszaj i polej sałatkę.

Sterylizuj słoiki przez 10-15 minut w garnku z wodą i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy