dżem jabłkowy z orzechami włoskimi

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem jabłkowy z orzechami włoskimi
mellisandra, stock.adobe.com
0

Jakiś czas temu bardzo lubiłem dodawać orzechy włoskie do dżemu. Czasami eksperymenty są bardziej udane, czasem mniej. Ta opcja jabłek jest zdecydowanie jedną z najlepszych. Ponadto, w zależności od odmiany, wynik zawsze będzie inny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Osusz orzechy na suchej patelni i drobno posiekaj.

Obierz i pokrój jabłka.

Dodaj sok z cytryny i cukier, odstaw na kilka godzin.

Doprowadzić do wrzenia i gotować dżem przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj orzechy i gotuj przez kolejne 20 minut.

Zwiń dżem w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy