sos śliwkowy na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Sos śliwkowy na zimę
Victoria Kondysenko, stock.adobe.com
0

Klasyczny gruziński sos śliwkowy jest niesamowicie smaczny i wszechstronny. Jest szczególnie dobry z mięsem w dowolnej formie. A jeśli ugotujesz go sam - ogólnie przyjemność! Mówię Ci, jak to zrobić poprawnie i jak zaopatrzyć się w to na zimę.

Składniki

  • śliwki - 1 kg
  • pietruszka - 1 pęczek
  • czosnek - 4 ząbki
  • sól - 1 łyżeczka
  • cukier - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej śliwki wrzącą wodą i gotuj przez 5 minut.

Odcedź i przetrzyj je przez sito.

Dodaj posiekany czosnek, natkę pietruszki, cukier, sól i przyprawy. W razie potrzeby-trochę wody.

Gotuj puree śliwkowe przez pół godziny na minimalnym ogniu i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy