język teściowej z bakłażana z czosnkiem i pieprzem na zimę

1 godz. 0 min.
2 porcje
Język teściowej z bakłażana z czosnkiem i papryką na zimę
nndanko, stock.adobe.com
0

Jedną z najpopularniejszych przekąsek z bakłażana jest język teściowej. Każda gospodyni ma swoje sekrety jego przygotowania. Złap moją ulubioną opcję-ostry bakłażan z czosnkiem i pieprzem. Nie wyobrażam sobie już bez nich świątecznej uczty.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiksuj w blenderze.

Dodaj sól, cukier, olej i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 10 minut.

Dodaj pokrojone w plasterki bakłażany i gotuj przez kolejne 10 minut.

Dodaj paprykę pokrojoną w paski, a po kolejnych 7 minutach posiekany czosnek i chili.

Gotuj przekąskę przez kolejne 5 minut, wlej ocet i zwiń język teściowej do sterylnych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy