dżem śliwkowy w powolnej kuchence

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem śliwkowy w powolnej kuchence
shine.graphics, stock.adobe.com
0

Aby uzyskać prawdziwy dżem śliwkowy, należy używać tylko dojrzałych i wysokiej jakości śliwek. Wybierz tylko te owoce, które nie mają wad i uszkodzeń. I prawie całą dalszą pracę wykona za Ciebie Multicooker-łatwe i proste.

Składniki

  • śliwki - 1 kg
  • woda - 120 ml
  • cukier - 800 g

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i losowo pokrój owoce.

Wyślij je do miski wolnowaru z wodą i cukrem.

Włącz tryb "gaszenia" na 45 minut.

Od czasu do czasu mieszaj dżem.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy