galaretka wiśniowa

15 min
5 porcji
Galaretka z wiśni
cherry jam, stock.adobe.com
0

Prawie każda gospodyni domowa przygotowuje kęsy wiśni na zimę. Zwykle są to kompoty, dżemy i dżemy. Proponuję urozmaicić i zrobić galaretkę wiśniową. Upewnij się, że domownicy docenią twoje wysiłki!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj wiśnie pod bieżącą wodą i oczyść je z pestek.

Umieść na patelni z grubym dnem i dodaj cukier.

Zagotuj na małym ogniu i gotuj przez 5 minut.

Zmiel masę za pomocą blendera zanurzeniowego.

Dodaj agar-agar, wymieszaj i gotuj przez kolejne 3 minuty.

Rozłóż gorącą galaretkę w wysterylizowanych słoikach i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy