sałatki 22.01.2022

Sałatka mięsna ze steków wołowych

25 min
4 porcje
Sałatka mięsna ze steków wołowych
Valery, stock.adobe.com
0

Prawidłowo upieczone steki wołowe same w sobie są już godne podziwu. Czy możesz sobie wyobrazić, jaka jest pyszna sałatka? Wszystkie ważne szczegóły są opisane w przepisie. Postępuj zgodnie z zaleceniami, a otrzymasz wspaniałe danie!

Składniki

do tankowania:

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz stek wołowy, dokładnie osusz, sól i pieprz.

Smaż wołowinę na oleju roślinnym przez 2 minuty z każdej strony.

Połóż mięso na drewnianej desce i pokrój.

Obierz cebulę, posiekaj i smaż na oleju roślinnym na złoty kolor.

Rozerwij liście sałaty i rukolę na kawałki rękami.

Pokrój pomidory koktajlowe na pół lub ćwiartki.

Połącz wołowinę, liście sałaty, rukolę, pomidory i smażoną cebulę.

Dodaj sól i mielony pieprz do smaku.

Jogurt grecki, oliwa z oliwek, zioła prowansalskie i czosnek przepuszczony przez prasę, zmiksuj blenderem przez 30 sekund.

Ułóż sałatkę na talerzu, polej sosem sojowym i przygotowanym dressingiem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy