sałatki 22.01.2022

koreańska sałatka z wołowiną i zieloną cebulą

1 godz. 0 min.
2 porcje
Koreańska sałatka z wołowiną i zieloną cebulą
mnimage, stock.adobe.com
0

Bardzo prosta, minimalistyczna sałatka w stylu koreańskim najlepiej podawać na zimno. Niech wołowina z zieloną cebulą i dressingiem zaparzy się i wymieni smaki i aromaty. A potem piękno tego zwięzłego Dania ujawnia się w pełni!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż wołowinę do miękkości i ostudź.

Drobno posiekaj natkę pietruszki i czosnek, posiekaj zieloną cebulę i wymieszaj.

Dodaj sezam do sałatki.

Połącz sos sojowy, olej sezamowy, balsamiczny i przyprawy.

Polej wołowinę, ponownie wymieszaj i pozostaw do zaparzenia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy