sałatki 22.01.2022

Sałatka z mięsa, fety, rukoli i jagód

15 min
5 porcji
Sałatka z mięsem, fetą, rukolą i jagodami
grinchh, stock.adobe.com
0

W sezonie jagodowym przygotuj tę wspaniałą sałatkę. Bez przesady nazywa się go wyrafinowanym. Jako główny składnik można użyć drobiu, wieprzowiny lub wołowiny. Ugotuj go wcześniej, usmaż i posiekaj.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Połóż filety na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i dobrze zrumień z obu stron.

Połącz rukolę, smażonego kurczaka, koreańską marchewkę i pokruszoną fetę.

Dodaj sól, mielony pieprz, jagody, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.

Połóż gotową sałatkę na talerzu i posyp płatkami migdałów.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy