W sezonie jagodowym przygotuj tę wspaniałą sałatkę. Bez przesady nazywa się go wyrafinowanym. Jako główny składnik można użyć drobiu, wieprzowiny lub wołowiny. Ugotuj go wcześniej, usmaż i posiekaj.
Składniki
- filet z kurczaka (gotowane) – 400 g
- feta - 150 g
- koreańska marchewka - 100 g
- rukola - 200 g
- Borówka - 1 szklanka
- płatki migdałów - 1 art.
- oliwa z oliwek - 3 art.
- Olej roślinny - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Połóż filety na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym i dobrze zrumień z obu stron.
Połącz rukolę, smażonego kurczaka, koreańską marchewkę i pokruszoną fetę.
Dodaj sól, mielony pieprz, jagody, oliwę z oliwek i delikatnie wymieszaj.
Połóż gotową sałatkę na talerzu i posyp płatkami migdałów.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy