sałatki 22.01.2022

ciepła sałatka z wątróbki drobiowej z karmelizowaną gruszką i suszonymi śliwkami

30 min
4 porcje
Ciepła sałatka z wątróbki drobiowej z karmelizowaną gruszką i suszonymi śliwkami
sriba3, stock.adobe.com
0

Szukasz wykwintnej sałatki? Jesteś na dobrej drodze! Ten przepis zachwyci każdego, kto spróbuje go przynajmniej raz. Przygotowanie karmelizowanej gruszki nie jest trudne. Podobnie jak radzenie sobie z pozostałymi etapami gotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wątróbkę drobiową i osusz ręcznikiem papierowym.

Rozgrzej olej na patelni i smaż wątrobę do miękkości. Na koniec pieprz i sól.

Rozerwij liście sałaty na kawałki rękami.

Opłucz suszone śliwki i zalej je ciepłą wodą przez 10 minut.

Odcedź, osusz suszone śliwki i posiekaj.

Pokrój gruszkę na małe plasterki.

Na osobnej patelni rozpuść masło.

Dodaj cukier i gotuj przez 2 minuty, ciągle mieszając.

Rozłóż gruszkę i kontynuuj gotowanie na małym ogniu przez 10-15 minut.

Połącz wątróbkę drobiową, liście sałaty, suszone śliwki i gruszkę.

Dodaj sól, zmielony pieprz i delikatnie wymieszaj.

Ułóż gotową sałatkę na talerzu i skrop sosem sojowym.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy