sałatki 22.01.2022

Sałatka z funchozy, wieprzowiny, marchwi i papryki

20 min
4 porcje
Sałatka z funchozy, wieprzowiny, marchwi i papryki
Andrey Starostin, stock.adobe.com
0

Jeśli jesteś fanem kuchni azjatyckiej, koniecznie wypróbuj tę sałatkę. Można go podać natychmiast lub wysłać na chwilę do lodówki. Wolę drugą opcję. Wystarczy 20-30 minut, ale po godzinie będzie tylko smaczniej.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej Funchozę wrzącą wodą przez 5 minut.

Wrzuć do durszlaka i spłucz zimną wodą.

Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.

Pokrój wieprzowinę i obraną paprykę w cienkie kostki.

Połącz funchozę, wieprzowinę, paprykę i marchewkę.

W osobnej misce wymieszaj sok z cytryny, olej roślinny, oba sosy, przyprawy i cukier.

Wlej sos do sałatki, dodaj czosnek przepuszczony przez prasę i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy