chrupiące słone kurki na zimę

1 godz. 30 min.
1 porcja
Chrupiące słone kurki na zimę
Lena, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz solone grzyby w puszkach? Następnie złap świetny przepis na chrupiące kurki. Jest prosty, ale jednocześnie zawsze działa dobrze. Ta przekąska jest szczególnie dobra z ziemniakami w dowolnej formie. A także-z daniami mięsnymi i sałatkami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj kurki i gotuj przez 20 minut we wrzącej osolonej wodzie.

Umieść sól, czosnek, liście i koperek na dnie pojemnika.

Ułóż warstwę kurków i powtórz warstwę przypraw. I tak do końca składników.

Pozostaw obrabiany przedmiot na jeden dzień pod uciskiem, a następnie opłucz grzyby, ponownie dopraw do woli i szczelnie włóż do słoików.

Przechowuj kurki w ciemnym, zimnym miejscu.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy