cukinia lecho na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z cukinii na zimę
pinkyone, stock.adobe.com
0

W półfabrykatach lecho dotyczy bardziej technologii gotowania niż niektórych konkretnych warzyw. Więc dzisiaj podzielę się z wami ulubionym przepisem na cukinię. Wielokrotnie pomagał mi w sezonie świeżych warzyw wiejskich.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz pomidory i zmiksuj blenderem.

Pokrój pozostałe warzywa w kostkę lub paski.

Podsmaż marchewki z cebulą na kilku łyżkach oleju, aż będą miękkie.

Dodaj trochę więcej oleju i cukinii z papryką. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.

Dodaj pozostały olej, pomidory, cukier, mielony czosnek, sól i przyprawy według uznania.

Gotuj wszystko razem przez kolejne 20 minut na średnim ogniu.

5 minut przed końcem wlej ocet.

Zwiń lecho z cukinii w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy