![Sok jabłkowy z miąższem na zimę Sok jabłkowy z miąższem na zimę](https://cdn.gotujznami.com.pl/images/7619/b1ea466cce1ce9685afd5464cc7abb12.jpg)
Dzisiaj podzielę się z wami świetnym przepisem na sok jabłkowy z miąższem. Nie potrzebuje sokowirówki, a nawet sokowirówki. Możesz to zrobić za pomocą maszynki do mięsa, blendera lub w skrajnych przypadkach tarki. Bądź cierpliwy, ponieważ Proces jest dość czasochłonny.
Składniki
- jabłka - 2 kg
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona i skórkę.
Przełóż owoce przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.
Umieść masę jabłkową w gazie i dobrze wyciśnij.
Dodaj jedną trzecią ciasta do garnka z sokiem i dobrze wymieszaj.
Gotuj przez 10 minut, usuwając piankę.
Wlej gorący sok do słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy