sok jabłkowy z miąższem na zimę

35 min
4 porcje
Sok jabłkowy z miąższem na zimę
katekrsk, stock.adobe.com
0

Dzisiaj podzielę się z wami świetnym przepisem na sok jabłkowy z miąższem. Nie potrzebuje sokowirówki, a nawet sokowirówki. Możesz to zrobić za pomocą maszynki do mięsa, blendera lub w skrajnych przypadkach tarki. Bądź cierpliwy, ponieważ Proces jest dość czasochłonny.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jabłka na ćwiartki, obierz nasiona i skórkę.

Przełóż owoce przez maszynkę do mięsa lub zmiel w blenderze.

Umieść masę jabłkową w gazie i dobrze wyciśnij.

Dodaj jedną trzecią ciasta do garnka z sokiem i dobrze wymieszaj.

Gotuj przez 10 minut, usuwając piankę.

Wlej gorący sok do słoików, zwiń i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy