dżem morelowy z żelatyną

20 min
12 porcji
Dżem morelowy z żelatyną
Nitr, stock.adobe.com
0

Aby uzyskać pożądaną konsystencję, musisz gotować dżemy i dżemy w kilku podejściach. Znam szybszy sposób i używam go, konserwując różne jagody i owoce. Rozważmy to na przykładzie dżemu morelowego z żelatyną.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Rozłóż morele na plasterki, obierz i przepuść przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier, wymieszaj i odłóż na bok na 1,5-2 godziny.

Żelatynę zalać zimną wodą i pozostawić na 15 minut.

Na małym ogniu zagotuj masę morelową.

Dodaj kwas cytrynowy i gotuj przez 10 minut.

Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i dobrze wymieszaj.

Napełnij czyste, suche słoiki gorącym dżemem i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy