kompot z agrestu z cytryną na zimę

35 min
4 porcje
Kompot agrestowy z cytryną na zimę
pashyksv, stock.adobe.com
0

Jest jeden niezwykły sekret, który pomaga utrzymać jagody agrestu w całości w każdym kompocie. Będziesz musiał poświęcić trochę czasu, ale wynik jest tego wart. A potem w przepisie opowiem o wszystkim bardziej szczegółowo.

Składniki

  • agrest - 1 kg
  • woda - 1.5 L
  • cukier - 1.5-2 szklanki
  • sok z cytryny - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i osusz agrest. Przebij jagody cienką igłą, aby nie pękły.

Posyp agrest cukrem i pozostaw na 5-7 minut.

Napełnij wodą, zagotuj i gotuj na małym ogniu przez 3-5 minut.

Dodaj sok z cytryny, wlej kompot do sterylnych słoików i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy