dżem z suszonych moreli

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z suszonych moreli
michellesc, stock.adobe.com
0

Chociaż suszone morele są całkowicie niezależnym produktem do długiego przechowywania, okazuje się niezwykle smacznym i aromatycznym dżemem. Głównym niuansem jest to, że musisz ostrożnie dodawać cukier, ponieważ najczęściej suszone morele są już bardzo słodkie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zalej suszone morele wodą i pozostaw na noc, a następnie wrzuć do durszlaka.

Napełnij go litrem czystej wody i zagotuj. Gotuj przez 10 minut.

Dodaj cukier, wymieszaj i gotuj dżem na średnim ogniu, aż się rozpuści.

Ubij masę blenderem, ponownie zagotuj i zagotuj do pożądanej gęstości.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy