cukinia adjika na zimę przez maszynę do mięsa

50 min
10 porcji
Cukinia adżika na zimę przez maszynkę do mięsa
ketrin08, stock.adobe.com
0

W tradycyjnym przepisie przyprawa warzywna jest przygotowywana ze słodkiej i ostrej papryki. Proponuję wypróbować nie mniej interesującą opcję-cukinię adjika. Aby ułatwić i przyspieszyć proces przygotowania, warzywa są przepuszczane przez maszynę do mięsa.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój ostrą paprykę na pół i obierz nasiona.

Przełóż cukinię, pomidory, ostrą paprykę, kolendrę i obraną cebulę przez maszynę do mięsa.

Połącz wszystko w dużym rondlu, dodaj masło, cukier i sól.

Gotuj przez 20 minut, dodaj zmieloną kolendrę i czosnek przepuszczony przez prasę.

Pot przez 10 minut, wlej ocet i po 5 minutach zdejmij z ognia.

Włóż Adjikę do przygotowanych słoików i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy