dżem z pęcherzycy z pomarańczą i cytryną

2 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z pęcherzycy z pomarańczą i cytryną
Anzhela, stock.adobe.com
0

Mówiąc o oryginalnych półfabrykatach, nie można ominąć niezwykłego dżemu z pęcherzycy. Aby jego smak był jeszcze ciekawszy i jaśniejszy, proponuję dodać tam pomarańcze i cytryny. Mówię Ci, jak to zrobić!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oczyść i umyj pęcherzycę, nakłuj każdy owoc lub pokrój na kawałki.

Owoce cytrusowe zalać wrzącą wodą, pokroić, usunąć pestki i zmielić w blenderze z połową cukru i wodą.

Dodaj pęcherzycę, zagotuj masę, gotuj przez 10-15 minut i pozostaw na noc do ostygnięcia.

Ponownie zagotuj dżem, dodaj pozostały cukier, gotuj przez 5-7 minut i zwiń w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy