dżem morelowy z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem morelowy z agarem agarowym
julialototskaya, stock.adobe.com
0

Istnieją różne sposoby gotowania grubego dżemu. I nie zawsze trzeba go gotować godzinami. Możesz użyć małych sztuczek kulinarnych – na przykład-dodaj do niego agar-agar. Znaczna oszczędność czasu i wysiłku!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki z moreli, przykryj połówki cukrem i pozostaw na kilka godzin.

Gotuj morele przez około 10 minut pod przykryciem i zmiel blenderem.

Napełnij agar wodą.

Zagotuj puree morelowe i gotuj przez kolejne 20 minut, mieszając.

Wlej agar i gotuj przez kolejne 5 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy