dżem truskawkowy z agarem agarowym

45 min
4 porcje
Dżem truskawkowy z agarem agarowym
www.danildesign.com, stock.adobe.com
0

Aby nie gotować truskawek przed zgęstnieniem, proponuję po prostu dodać trochę agaru do dżemu. Po pierwsze, to oszczędność czasu. Po drugie, im dłużej gotuje się jagodę, tym mniej pozostaje w niej korzyści. Więc jeden plusy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Wymieszaj agar-agar i 2 łyżki cukru.

Losowo pokrój jedną trzecią truskawek i przykryj pozostałym cukrem.

Zmiel pozostałe truskawki blenderem.

Połącz pokrojone i puree truskawkowe, zagotuj i gotuj przez 10 minut.

Zdejmij dżem z ognia i pozwól mu ostygnąć przez 15 minut.

Dodaj agar, wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy