dżem z cukinii z cytryną i pomarańczą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z cukinii z cytryną i pomarańczą
fotografermen, stock.adobe.com
0

Cukinia w półfabrykatach to wyjątkowe warzywo. Chodzi o to, że nadają się nie tylko do wszelkiego rodzaju przekąsek, ale także do słodkich smakołyków. Na przykład mało kto w domu zgadnie, że taki apetyczny dżem jest gotowany z cukinii z cytryną i pomarańczą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Obierz cukinię. Sparzyć cytrusy wrzącą wodą i usunąć nasiona.

Przełóż wszystko przez maszynę do mięsa.

Dodaj cukier i zagotuj dżem.

Gotuj przez około 40 minut, aż będzie gęsty na małym ogniu.

Zwiń dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy