dżem śliwkowy bez pestek i skórki

45 min
4 porcje
Dżem śliwkowy bez pestek i skórki
tycoon101, stock.adobe.com
0

Jeśli wolisz również jednolity dżem bez pestek i skórki, mówię Ci, jak go ugotować przy minimalnym wysiłku. Dzisiaj przygotujemy dżem śliwkowy-wspaniałą uniwersalną opcję na każdy dzień.

Składniki

  • śliwki - 1 kg
  • cukier - 1 kg
  • woda - 100 ml
  • kwas cytrynowy - 0.5 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwki, zalej połówki wodą i gotuj przez 15 minut.

Przetrzyj przez sito, dodaj cukier i gotuj dżem przez kolejne 20 minut.

Dodaj kwas cytrynowy i zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy