Żółty dżem psiankowaty

1 godz. 30 min.
8 porcji
Dżem z żółtej psiankowatej
hansgeel, stock.adobe.com
0

Mówiąc o niezwykłych przygotowaniach na zimę, warto wspomnieć o dziwacznym dżemie z żółtej psiankowatej. Jeśli lubisz eksperymenty, nowe smaki i oryginalne składniki – na pewno będziesz go potrzebować. Czytaj dalej, jak najlepiej zwinąć kilka słoików.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój jagody psiankowate na kilka kawałków, przykryj cukrem i pozostaw na noc.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować przez 20 minut na małym ogniu.

Dodaj drobno posiekaną cytrynę i gotuj przez kolejne 10 minut.

W razie potrzeby-ubij blenderem i ponownie zagotuj.

Zwiń dżem w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy