dżem z czerwonej porzeczki

30 min
3 porcje
Dżem z czerwonej porzeczki
sriba3, stock.adobe.com
0

Chcę podzielić się przepisem na dżem z czerwonej porzeczki w pół godziny! Proces gotowania jest szybki i wcale nie jest skomplikowany, a dżem jest jasny, o pięknej konsystencji i naturalnym smaku. Myślę, że twój dom doceni taki przysmak.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj porzeczki, spłucz i delikatnie usuń z gałązek. Umieść jagody w misce do gotowania i podpal. Nie musisz jeszcze dodawać cukru!

Po kilku minutach podgrzewania porzeczki zaczną wydzielać sok. Aby przyspieszyć proces, pamiętaj o zmiażdżeniu części jagód. Doprowadź jagody do wrzenia i na małym ogniu, mieszając, gotuj przez 15-20 minut.

Zdejmij obrabiany przedmiot z ognia i dodaj cukier, dobrze wymieszaj, aż cukier całkowicie się rozpuści.

Gdy cukier całkowicie rozpuści się w gorącej masie jagodowej, wlej dżem do wstępnie wysterylizowanych małych słoików, szczelnie zamknij, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy