papryka lecho z pomidorami i fasolą na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Lecho z papryki z pomidorami i fasolą na zimę
Veronika Idiyat, stock.adobe.com
0

Lecho to jedno z najlepszych przetworów warzywnych na świecie, nie tylko dlatego, że jest pyszne. Ale także ze względu na imponującą wszechstronność. Jest to sałatka, przystawka i niezależne danie warzywne. Można go również dodawać do zup, gulaszów, gdziekolwiek chcesz. Dzisiaj powiem ci więcej o lecho z papryki z pomidorami i fasolą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Namocz fasolę wcześniej przez noc i gotuj do miękkości.

Zmiel pomidory w maszynce do mięsa. Dodaj masło, cukier i sól i zagotuj.

Gotuj pomidory przez 10 minut. Dodaj posiekaną paprykę i ostrą paprykę.

Gotuj lecho przez kolejne pół godziny.

Dodaj fasolę. Kontynuuj gotowanie lecho.

Po kolejnych 10 minutach dodaj ocet i mielony czosnek.

Po kolejnych 5 minutach zwiń lecho w wysterylizowane słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy