gęsta galaretka - pięć minut Borówki

15 min
8 porcji
Gęsta galaretka
svf74, stock.adobe.com
0

Nawet początkujący kucharz może zrobić gęstą galaretkę-pięć minut z jagód. Dżem gotuje się w dwóch zestawach po pięć minut i udaje mu się wystarczająco dobrze zagęścić w tym czasie. Najlepiej ze świeżo zebranych jagód.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posortuj jagody, opłucz i połóż do wyschnięcia na ręczniku papierowym.

Przenieś jagody do rondla, przykryj cukrem i pozostaw na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej.

Rozgnieć za pomocą popychacza lub zmiel za pomocą blendera zanurzeniowego.

Gotuj jagody na małym ogniu przez 5 minut po ugotowaniu, a następnie ostudź w temperaturze pokojowej.

Ponownie podpal patelnię, gotuj przez 5 minut, włóż do przygotowanego pojemnika i zwiń.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy