sos z czerwonej porzeczki na zimę

50 min
4 porcje
Sos z czerwonej porzeczki na zimę
W. dresiarzy, stock.adobe.com
0

Dlaczego nie zrobić sosu z czerwonej porzeczki na zimę? Nie jest to trudne, a wyniki można cieszyć się aż do nowych zbiorów. Francuzi zalecają Przyprawianie ich serem i potrawami mięsnymi. Opisuję przepis w szczegółach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń czerwone porzeczki z pędzli, opłucz i zmiel w blenderze.

Przetrzyj powstałą masę przez sito.

Dodaj cukier, sól, mielony pieprz i czosnek przepuszczony przez prasę.

Gotuj na małym ogniu przez 25-30 minut.

Wlej ocet, wymieszaj i po 1 minucie zdejmij z ognia.

Napełnij przygotowane słoiki gorącym sosem, zwiń i zawiń kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy