zielona fasola na zimę

1 godz. 0 min.
4 porcje
Fasolka szparagowa na zimę
Irina, stock.adobe.com
0

Innym produktem, którego pytanie o zbiór pojawia się co roku, jest zielona fasola. Ponieważ zdobycie świeżej zimy jest prawie nierealne za jakiekolwiek pieniądze. Najczęściej jest zamrażany. Ale jeśli w zamrażarce nie ma miejsca lub po prostu chcesz różnorodności, możesz ją zachować.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj zieloną fasolkę przez 2-3 minuty we wrzącej wodzie, spłucz zimną wodą i włóż do sterylnych słoików.

Zagotuj wodę ze wszystkimi przyprawami i resztą składników i zalej fasolę marynatą.

Sterylizuj słoiki w garnku z wrzącą wodą przez około 20 minut i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy