dżem jabłkowy z żelatyną

35 min
4 porcje
Dżem jabłkowy z żelatyną
Maria Volkova, stock.adobe.com
0

Aby zrobić najgęstszy dżem jabłkowy, należy go długo gotować, aż zacznie działać naturalna pektyna owocowa. Ale jest łatwiejsza i szybsza opcja-dodaj trochę żelatyny. Mówię Ci, jak najlepiej to zrobić, aby uzyskać jak najbardziej przyjemny smak i konsystencję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przygotuj żelatynę zgodnie z instrukcją.

Obierz i pokrój jabłka.

Zagotuj wodę z cukrem i gotuj syrop przez 5 minut.

Włóż do niego jabłka i gotuj przez kolejne 10-15 minut.

Wlej żelatynę, dokładnie wymieszaj i natychmiast rozprowadź dżem w wysterylizowanych słoikach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy