Pikantny język teściowej z bakłażana z pomidorami i papryką

1 godz. 10 min.
4 porcje
Ostry język teściowej z bakłażana z pomidorami i papryką
Lorenzo Buttitta, stock.adobe.com
0

Jeśli lubisz bakłażany, zdecydowanie musisz spróbować tego pikantnego języka teściowej z pomidorami i papryką. Zasadniczo są to tylko bułki z przekąskami. Świetne rozwiązanie na rodzinny obiad lub na świąteczną ucztę.

Składniki

  • bakłażany - 2 kg
  • papryka - 500 g
  • pomidory - 2 kg
  • Chili - 3 kawałki
  • cukier - 1 szklanka
  • ocet - 0.5 szklanki
  • Olej roślinny - 150 ml
  • sól - 2 art.
  • czosnek - 2 głowice
  • przyprawy i przyprawy - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w cienkie plasterki i lekko podsmaż.

W każdym owinąć kawałek pomidora i pieprzu oraz plasterek czosnku.

Przełóż pozostałe warzywa przez maszynkę do mięsa, dodaj olej, ocet, cukier, sól i przyprawy i zagotuj.

Gotuj sos przez 10 minut, ułóż bułki z bakłażanem i gotuj przez kolejne 40 minut na małym ogniu.

Zwiń język teściowej w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy