Koreańskie pomidory na zimę

1 godz. 20 min.
3 puszki po 0,5 l
Pomidory po koreańsku na zimę
kostrez, stock.adobe.com
0

Nie tylko marchewka... dzisiaj chcę podzielić się z wami innym ciekawym przepisem na Koreańskie preparaty na zimę, a mianowicie Koreańskie pomidory. Pikantna, umiarkowanie pikantna przekąska urozmaica Twój stół podczas zimowych mrozów. Złap przepis w skarbonce!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory opłucz i pokrój w kliny.

Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce do marchwi. Drobno posiekaj ostrą paprykę.

Połącz warzywa w misce. Dodaj posiekany czosnek, posiekane zioła, sól, cukier, ocet i koreańską przyprawę do marchwi. Wszystko dobrze wymieszaj, przykryj miskę sałatką pokrywką i pozostaw na 30 minut, aby uformować sok.

Zapakuj sałatkę z marynatą do wcześniej wysterylizowanych słoików.

Przykryj słoiki z sałatką sterylnymi pokrywkami i wyślij do sterylizacji w garnku z wodą (w przypadku półlitrowych słoików czas sterylizacji wynosi 15 minut od momentu zagotowania wody w garnku).

Po sterylizacji zwiń słoiki, odwróć do góry nogami, zawiń i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Schłodzone pomidory w stylu koreańskim przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy