marynowane pomidory z papryką na zimę

20 min
8 porcji
Marynowane pomidory z papryką na zimę
sergeyyrev, stock.adobe.com
0

Miłośnicy aromatycznych pikli pokochają ten przepis. Marynowane pomidory z papryką są proste w przygotowaniu. Wolę dodawać dużo cukru, ale jeśli same warzywa są wystarczająco słodkie, można je zmniejszyć do 60 g.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pomidory nakłuć igłą w kilku miejscach.

Przygotuj paprykę, obierz łodygi, nasiona i pokrój na średnie kawałki.

Obierz czosnek i lekko dociśnij ostrzem noża.

Złóż koperek, przyprawy, czosnek, paprykę i pomidory do słoików.

Wlać do góry stromą wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i pozostawić na pół godziny.

Odcedź do rondla i ponownie zagotuj. Dodaj cukier i sól.

Dodaj ocet, zdejmij z ognia i wlej do słoików.

Zwiń pomidory, odwróć do góry nogami i pozostaw na jeden dzień w cieple.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy