dżem śliwkowy z kakao bez pestek

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem śliwkowy z kakao bez pestek
alexeyborodin, stock.adobe.com
0

Uwielbiam ten przepis za jego niezwykły smak i łatwość przygotowania. Dżem śliwkowy z kakao to bardzo oryginalny sposób na zachowanie smaku lata na zimę. Kakao dodaje delikatnej goryczki, która doskonale łączy się ze słodyczą dojrzałych owoców.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Usuń pestki ze śliwek i pokrój je losowo lub ubij blenderem.

Dodaj wodę i cukier i zagotuj.

Gotuj dżem przez pół godziny na małym ogniu i dodaj kakao.

Gotuj przez kolejne 10 minut i zwiń dżem do wysterylizowanych słoików.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy