dania główne 22.01.2022

zapiekanka z kalafiora

1 godz. 0 min.
6 porcji
Zapiekanka z kalafiora
kab-vision, stock.adobe.com
0

Zróbmy dziś razem zapiekankę z kalafiora. Apetyczne danie jest bardzo lubiane przez dorosłych, a dzieci chętnie je również. Przeczytaj uważnie przepis, przygotuj produkty i zacznij!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz kalafior, podziel na małe różyczki i włóż do rondla.

Napełnij zimną wodą, dodaj trochę soli i gotuj przez 7 minut po ugotowaniu.

Wrzuć kapustę do durszlaka i odstaw na 5 minut.

Twardy ser zetrzyj na grubej tarce lub drobno posiekaj.

W małej misce ubij jajka solą i kwaśną śmietaną.

Dodaj oregano, twardy ser i wymieszaj.

Posmaruj formę oliwą z oliwek, włóż kapustę i zalej przygotowaną masą.

Dodaj gałązkę rozmarynu na wierzch, przykryj folią i piecz przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Delikatnie zdejmij folię i gotuj przez kolejne 10 minut.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy