pieczone pieczarki na zimę

45 min
2 porcje
Smażone pieczarki na zimę
Moving Moment, stock.adobe.com
0

Najłatwiejszym sposobem przygotowania grzybów na zimę jest smażenie i zwijanie ich w słoikach. Ale aby dobrze stały przez cały sezon, musisz wziąć pod uwagę kilka niuansów. A następnie w przepisie opowiem szczegółowo o każdym z nich.

Składniki

  • pieczarki - 1 kg
  • ocet - 2 art.
  • Olej roślinny - 100 ml
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól - 1 łyżeczka
  • przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pieczarki i smaż na oleju do miękkości.

Włóż je do sterylnych słoików z czosnkiem, solą i przyprawami.

Napełnij pozostałym olejem i podziel ocet między słoiki.

Wysterylizuj półfabrykaty przez 20 minut we wrzącej wodzie i zwiń.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy