sos do kapusty bez kapusty na zimę w słoikach

1 godz. 0 min.
8 porcji
Sos do kapusty bez kapusty na zimę w słoikach
Elena Blokhina, stock.adobe.com
0

Przez wiele lat próbowałem wielu przepisów na zupy w puszkach, niektóre nawet udało się sfinalizować. Na przykład nauczyła się gotować sos z kapusty bez kapusty. Można go dodać podczas gotowania bulionu już zimą.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, marchew, seler, obraną cebulę i paprykę.

Podsmaż cebulę z marchewką na oleju do miękkości.

W dużym rondlu połącz paprykę, pomidory, seler, pieczeń i czosnek przepuszczony przez prasę. Przykryj i pozostaw w temperaturze pokojowej na pół godziny.

Dodaj wodę, sól i gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.

Wlej ocet, gotuj przez kolejne 10 minut i zamknij w przygotowanych słoikach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy