lecho &171; sierpień&187; na zimę

50 min
24 porcje
Lecho
DEV, stock.adobe.com
0

Z jednej nazwy staje się jasne, że takie przygotowanie powinno odbywać się pod koniec lata. Skąpane w słońcu warzywa są mielone i gotowane z przyprawami. Gotuję lecho "August" bez czosnku, ale możesz dodać do swoich upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przełóż pomidory i marchewkę przez maszynę do mięsa. Paprykę i cebulę obrać, pokroić.

Wszystko wymieszaj, dodaj cukier, sól i pozostaw na 30-40 minut.

Postaw garnek na ogniu i zagotuj, wlej olej i gotuj na wolnym ogniu przez 40 minut.

Dodaj ocet, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Włóż lecho do przygotowanych słoików, zwiń i owiń ciepłym kocem na jeden dzień.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy