dżem z aronii z cytryną

1 godz. 0 min.
4 porcje
Dżem z aronii z cytryną
severga stock.adobe.com
0

Dżem z aronii będzie dobrym dodatkiem do wspomagania odporności w sezonie przeziębień i infekcji dróg oddechowych. Przygotuj przedmiot w środku zbiorów i ciesz się zdrową ucztą w okresie zimowym. Jest pyszny i zdrowy!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Oddziel jagody aronii od łodygi, posortuj, opłucz pod bieżącą wodą, włóż do durszlaka.

Pokrój cytrynę na małe plasterki.

W misce blendera umieść suszone jagody i plasterki cytryny, ubij, aż będą gładkie puree.

Dodaj cukier i cukier waniliowy, dobrze wymieszaj.

Umieść przecier jagodowy z cukrem w misce multicookera i gotuj w trybie "Duszenia" przez 50 minut.

Wlej gotowy dżem z aronii do wcześniej wysterylizowanych małych słoików, przekręć. Polecam przechowywać schłodzony przedmiot w lodówce.

Katarzyna Parszyna
przepis dodał (a):
Katarzyna Parszyna
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy