dżem wiśniowo-jabłkowy

1 godz. 30 min.
2 porcje
Dżem z wiśni i jabłek
Mara Zemgaliete, stock.adobe.com
0

Dżem wiśniowy to klasyk. I, jak w przypadku każdego klasyka, często chcesz znaleźć nowe rozwiązania. Na przykład możesz dodać jabłka do dżemu. A teraz okazuje się zupełnie nową interpretację-podwójnie smaczną i zdrową.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz wiśnie i usuń pestki. Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki.

Przykryj wszystko cukrem i pozostaw na 30-40 minut.

Doprowadzić masę do wrzenia i gotować dżem przez kolejne 30-40 minut na małym ogniu.

Zwiń go w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy