bazylia z octem na zimę

30 min
2 porcje
Bazylia z octem na zimę
smirart, stock.adobe.com
0

Zawsze chcę zachować smak lata na zimę, a ten przepis na bazylię z octem pomaga w tym. Aromatyczny i jasny sos można dodawać do sałatek, marynować warzywa, a także stosować jako dressing do dań mięsnych. Z pewnością poprawi nastrój i przypomni Ci o ciepłych letnich dniach.

Składniki

  • bazylia - 2 pęczek
  • woda - 2 szklanki
  • ocet - 0.5 szklanki
  • sól - 1 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz bazylię, osusz i pokrój losowo.

Włóż do sterylnych słoików. W razie potrzeby dodaj przyprawy.

Zagotuj wodę, ocet, sól i cukier.

Wlać bazylię, wysterylizować słoiki przez kolejne 10 minut i zwinąć.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy