Winogrona to doskonały kompot, a oprócz tego świetna marynowana przekąska. Odpowiednio urozmaica asortyment zwykłych ogórków i pomidorów. Radzę marynować go musztardą dla pikanterii, a następnie powiem ci dokładnie, jak.
Składniki
- Winogrona - 600 g
- woda - 1 L
- sól - 30 g
- cukier - 40 g
- ocet - 20 ml
- proszek musztardowy - 1 łyżeczka
- nasiona gorczycy - 1 łyżeczka
- Goździk - 2 Bud
- Badian - 1 gwiazdka
- przyprawy i przyprawy - 1 CZ. l.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Włóż winogrona do sterylnych słoików, zalej wrzącą wodą i po 15 minutach odcedź.
Zagotuj litr czystej wody ze wszystkimi pozostałymi składnikami i zalej winogrona.
Zwiń przedmiot na zimę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy