keczup pomidorowy z jabłkami i papryką na zimę

1 godz. 10 min.
4 porcje
Keczup pomidorowy z jabłkami i papryką na zimę
manyakotic, stock.adobe.com
0

Aby cieszyć się soczystym i pysznym keczupem przez cały rok, robię go sam z pomidorów, jabłek i papryki. Idealnie nadaje się do przekąsek i potraw, którym brakuje ostrości i pikantności. Przepis jest prosty i można go przygotować w dużych ilościach.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Dowolnie posiekaj wszystkie warzywa i jabłka, posiekaj czosnek, dodaj łyżkę wody i gotuj przez pół godziny po ugotowaniu.

Zmiel przedmiot blenderem i przetrzyj przez sito.

Dodaj pozostałe składniki, ponownie zagotuj keczup i gotuj przez kolejne 15 minut.

Zwiń go w sterylne słoiki na zimę.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy