satsebeli z bazylią na zimę

45 min
4 porcje
Satsebeli z bazylią na zimę
nazarovsergey, stock.adobe.com
0

Cóż, kto nie lubi pikantnych i aromatycznych gruzińskich sosów? Tym razem powiem Ci, jak prawidłowo zwinąć satsebel z bazylią na zimę. Radzę zamknąć sosy w małych porcjach słoików, aby później były wygodne w użyciu.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel pomidory w blenderze.

Osobno zmiel oba rodzaje papryki, czosnek i wszystkie zioła.

Wymieszaj z pomidorami, dodaj sól i cukier i zagotuj.

Dusić sos przez 15 minut na małym ogniu i dodać przyprawy.

Dusić sos przez kolejne 15 minut, wlać ocet i zwinąć sacebele w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy