ogórki kiszone z kurkumą na zimę

20 min
12 porcji
Ogórki kiszone z kurkumą na zimę
alkiona_25, stock.adobe.com
0

Kurkuma to popularna azjatycka przyprawa, która jest często używana w kuchni i medycynie. Charakteryzuje się subtelnym aromatem i lekkimi nutami pieczenia, przypominającymi imbir. Przygotuj marynowane ogórki z kurkumą, zachwyć rodzinę pikantnym preparatem!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umieść liście porzeczki, koper włoski, czarny pieprz i grubo posiekane ząbki czosnku w słoikach.

Ułóż ogórki ciasno, uważając, aby pozostawić mniej pustych przestrzeni.

Wlać do góry wrzącą wodą, przykryć pokrywkami i odstawić na 30 minut.

Odcedź na patelnię, dodaj cukier, sól i kurkumę.

Gotuj przez 2 minuty, dodaj ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

Wlać wrzącą marynatę do słoików, zwinąć i dobrze owinąć ciepłym kocem.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy